Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat een record aantal auto’s is aangeschaft met een lening. Bij bijna alle auto’s die met een lening worden aangeschaft zijn aangeschaft met een 50-50 deal. Het fijne hieraan is dat als u nog niet genoeg geld heeft u de helft van de aankoop waarde zonder rente binnen 2 jaar kunt terug betalen.

 

Het grootste gedeelte van de niet afbetaalde auto’s zijn de kleinere auto’s. Ondanks dat, bedraagt het totaal openstaande bedrag ruim: 1,3 miljard euro, dat komt neer op een slordige 9000 euro per auto!
Na de krediet crisis daalde het aantal auto verkopen flink, en daarom kwam de auto branche met de 50 – 50 deal, dit zou mensen eerder over de streep trekken om toch een auto aan te schaffen en dit is de autobranche gelukt. Met de 50-50 deal zijn er een hoop auto’s verkocht die anders niet verkocht zouden zijn.

 

Wat zijn de Voor en Nadelen van een 50 – 50 deal?

 

Voordelen 50 – 50 deal:

 

  • U kunt de auto kopen ook al heeft u op dit moment nog niet genoeg geld.
  • U betaald de eerste aantal jaren geen rente over het krediet.
  • Als u zelf het bedrag heeft en u sluit een 50 – 50 deal af dan kunt u rente over uw spaargeld ontvangen.
  • Door de 50 – 50 deal heeft u een nieuwe auto en heeft u voorlopig nog geen onderhouds kosten.

Nadelen 50 – 50 deal:

 

  • Als met een 50 – 50 deal niet op tijd afbetaald dan krijgt u te maken met rente die u over het krediet betaald.
  • Als u de krediet verstrekker niet op tijd betaald kan het zijn dat uw auto word ingenomen.
  • De auto is niet echt van u tot u de auto heeft afbetaald.
  • U krijgt een BKR registratie en bijvoorbeeld hypotheek verstrekkers zijn daar niet zo blij mee. Het kan zelfs zijn dat u hierdoor geen of een lagere hypotheek krijgt.

 

Kortom wilt u een auto lening dan komt u uit bij de 50 – 50 deal. Maar of dit een slimme keus is, is totaal aan u, u zal het zelf in moeten schatten of u de 50 – 50 deal ook financieel aan kunt en of het slim is om te doen.