Lenen zonder BKR toetsing:

Kan ik lenen als ik een BKR-registratie heb?

 

Als u een BKR-registratie heeft dan kunt u lenen mits u altijd uw lening / krediet heeft betaald. Als u dit niet heeft gedaan dan krijgt u een code in uw dossier bij het BKR. Dit kan betekenen dat u geen lening krijgt. U kunt ook een BKR-registratie krijgen door bijvoorbeeld lopende leningen bij online warenhuizen.


Als u altijd netjes heeft betaald kunt u een lening of krediet afsluiten of verhogen, als u nog genoeg bestedingsruimte heeft. Dit word door de financiële dienstverlener bepaald.

Zijn er financiële dienstverleners waar ik een lening kan afsluiten zonder BKR toetsing?

 

Ja, er zijn op het internet verschillende financiële dienstverleners waar niet gekeken word naar een BKR-registratie en die dus niet doen aan een BKR toetsing. Wij hebben wat onderzoek voor u gedaan en u kunt bij de volgende financiële dienstverleners een krediet/ lening aanvragen:

 

  • minilening.nl (klik hier om erheen te gaan)
  • payogo (klik hier om erheen te gaan)
  • krediet concurrent (klik hier om erheen te gaan)
  • lenenmetadvies.nl (klik hier om erheen te gaan)

Is het slim om te lenen als ik al bij het BKR geregistreerd sta?

 

Er staan zo’n 14 miljoen mensen geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie. Het gaat er niet om of u kunt lenen, u zou moeten kijken of u nog kunt lenen. Is het wel verantwoord op dit moment maar ook in de toekomst, in deze tijden waarin een baan niet meer gegarandeerd is kunt u kijken of het voor u wel verstandig is om te lenen.