Micro Krediet:

Een Micro Krediet is een micro-financiering. (Startende) ondernemers kunnen dit aanvragen bij verschillende bedrijven. Bij een Micro Krediet kan de lening tot maximaal €50.000 zijn, de grootste verstrekker heet Qredits. Qredits ondersteunt de ondernemer met coaching, advies en begeleiding, voor, na en tijdens de start van de onderneming.
Het kan een hele uitkomst zijn zo’n Micro Krediet, als een bank u geen krediet of lening wil verschaffen dan is er altijd Qredits nog. Op de website van Qredits vind u een rekentool, met die rekentool kunt u uitrekenen hoeveel u per maand terug moet betalen.

Een ander soort minikrediet: Een creditcard

Een creditcard kan een mogelijkheid zijn om een kortstondige lening te verkrijgen. Op het moment dat je deze maand geld nodig hebt maar het de volgende maand kan terugbetalen kan het een optie zijn om een creditcard aan te schaffen. Met een creditcard kun je de volgende maand pas betalen en kost het geen rente. Er zijn soms wel kaartkosten aan de credit card verbonden maar ook hier zijn opties te bedenken waarbij je deze kosten niet hoeft te betalen. Er zijn namelijk vaak welkomsaanbiedingen van creditcard maatschappijen waarbij het eerste jaar geen kaartkosten worden gerekend. Als je de kaart binnen een jaar zou opzeggen dan heb je geen kaartkosten en kun je zonder kosten een creditcard aanvragen en hoef je geen gebruik te maken van een minilening die wel duur uit kan vallen want daar worden hoge rentepercentages voor gerekend ondanks de korte duur van de lening.