Met een persoonlijke lening weet u waar u aan toe bent:

Wilt u vooraf weten hoeveel u per maand betaald aan aflossing en rente, dan is misschien een persoonlijke lening wel iets voor u. Met een persoonlijke lening betaald u een vast bedrag per maand gedurende een afgesproken looptijd. Het is anders als bijvoorbeeld een Doorlopend Krediet, bij een Doorlopend Krediet kunt u nadat u heeft ingelost weer overnieuw opnemen en dat kan bij een persoonlijke lening niet. Bij een persoonlijke lening spreekt u ook een vaste rente af, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Waarom kiezen voor een persoonlijke lening?

Als u gaat kiezen voor een lening of krediet dan is het belangrijk dat u vooraf weet wat voor u belangrijk is. Bij een persoonlijke lening is het fijn dat u weet hoeveel u per maand betaald aan rente en aflossing maar u kunt bijvoorbeeld (vaak) niet boete vrij aflossen als u wat extra geld ter beschikking hebt. Een persoonlijke lening heeft net als elke vorm van lening of krediet zo zijn eigen voor en nadelen. Deze vind u hier. Ik kan u nu niet vertellen of u voor een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een mini lening moet kiezen dit zult u tenslotte zelf moeten uitvinden, ik kan u alleen een eind op weg helpen om zo de voor en nadelen op een rij te zetten.

Wat voor looptijd heeft een persoonlijke lening?

 

Een looptijd op een persoonlijke lening kan verschillen, het ligt aan het bedrag dat geleend wordt en het ligt eraan hoeveel u per maand aan aflossing wilt betalen. Normaal gesproken wordt een persoonlijke lening afbetaald in: 24, 36, 48, 60 of 100 maanden af betaald.